de Hof van Heden
terug naar het menu

Over de Woningen

Er zijn zes kleine woningen op de begane grond en een grotere bovenwoning.

Op de begane grond van de benedenwoningen bevinden zich een halletje, een kleine keuken, een woonkamer, een zijkamer en een eenvoudige doucheruimte met toilet.

Op de bovenverdieping hebben de meeste huizen twee slaapkamers en een overloop. Daarboven bevindt zich in drie van de huizen nog een vliering die bereikbaar is met een vlizotrap. Elke woning heeft dubbele tuindeuren en 10-20 m2 privé-buitenruimte. Het totale woonoppervlak van een benedenwoning bedraagt ongeveer 60 m2. De woningen, die geschikt zijn voor bewoning door één persoon, hebben nog altijd het oorspronkelijke grondoppervlak. Klik hier om een plattegrond van een benedenwoning te bekijken.

 

Er is één duidelijk afwijkende woning: de bovenwoning. Deze werd destijds gebouwd voor de stichteres zelf. Na haar overlijden woonde er een tijd een concierge-echtpaar. De  bovenwoning is tweemaal zo groot als de benedenwoningen en beschikt over een balkon.

 

De daken zijn geïsoleerd. De ramen zijn echter enkel glas en de steens muren zijn in de meeste huizen (nog) niet geïsoleerd. Iedere woning beschikt over een eigen combiketel op gas. Koken gebeurt op gas of elektra. Het streven is de woningen zoveel mogelijk aangepast te houden aan de eisen van de tijd.

 

Om het complex heen ligt een ruime tuin met een grasveld, een siertuin, fruitbomen en zitjes op verschillende plekken. Verder beschikt elke bewoner over een stelling in de gemeenschappelijke schuur voor het opbergen van spullen en is er ruimte voor het stallen van een of twee fietsen. Een tweede, kleinere, schuur is ingericht als gemeenschappelijke klusruimte. Ook staat daar een wasmachine voor gezamenlijk gebruik.

 

De huren van de huizen worden bewust gehouden op niet meer dan 80% van het toegestane maximum volgens de richtlijnen van de Huurcommissie.